Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Når vi spiser sammen er det både en hyggelig stund og et vigtigt læringsrum. Det er her, der er tid og rum til at øve sig i at smage nyt, fornemme konsistens, vente på tur og måske acceptere at man ikke må spise helt så mange frikadeller, som man egentlig ønsker sig - men kan få en ekstra kartoffel eller to i stedet for. Det er også her, vi øver os i at hælde vand op, at række mad videre til vennen ved siden af, selv sætte tallerkenen på rullevognen og smide hagesmækken i vasketøjskurven, når måltidet er ovre.   

Madplanen

Vi har en køkkenmedhjælper som i samarbejde og dialog med det pædagogiske personale fastlægger madplanen for ugen. Vi lægger stor vægt på, at:

  • Der bruges gode råvarer til måltiderne (gode råvarer set i forhold til årstidens muligheder).
  • Børnenes kost tilrettelægges med udgangspunkt i deres alder.
  • Vores brød i væsentlig grad er hjemmebagt, dog ikke rugbrød. 
  • Maden overvejende er hjemmelavet (fx brød, tykmælk med blendet frugt, smørepålæg mm.).
  • Søde sager begrænses til et minimum.
  • Sundhedsstyrelses anbefalinger om kostsammensætning og ernæring følges.
  • Der tages hensyn til allergi, religion og lægeordinerede diæter.
  • Vi holder os orienteret om diverse undersøgelser om små børns kost.

Dagens måltider

Morgenmad Kl. 7.00-7.30
Grød, brød og pålæg
Mad til morgensamling Kl. 9.00
Brød med diverse pålæg, lidt frugt/grønt og vand. Bespisningen til morgensamlingen er ikke et måltid, men kun en snack
Frokost Kl. 10.45
Hen over ugen vil der være en dag med grød eller suppe, en køddag, en grøntsagsdag, en fiskedag og en dag med smør selv-rugbrød med et varieret udvalg af pålæg og grøntsager. 
Eftermiddags-
mad
Kl. 14.00
Primært brød/boller, diverse pålæg og frugt/grønt. Indimellem får vi frugtgrød, frugttykmælk eller koldskål serveret med brødtern/rugbrødsklodser/franskbrød/tvebakker. Mælk og vand. På suppe- og grøddage vil eftermiddagsmåltidet være mere solidt pga. den lette frokost
Sen efter-
middagsmad
Allersidst på eftermiddagen kan der være behov for en lille "haps" og en tår at drikke. Det kan være knækbrød, tvebakker, riskager, frugt, rosiner eller rester fra eftermiddagsmaden. Dertil mælk eller vand

Sukkerpolitik

I vuggestuen forbyder vi ikke sukkerholdige varer, men anvender dem kun ved ganske særlige lejligheder – og da i meget begrænsede mængder.

Mere information

Læs evt. mere om mad i Københavns Kommunes daginstitutioner her
Find vores kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her